keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Jälkiruoan tekemistä

Moikka taas!

Yksi päivä tein koulussa jälkiruokaa meidän luokkalaisille.
Jälkkärinä oli 

Suklaa Browniet vadelmasorbetin kera

Ohjeet oli netistä ja yhdestä ostamastani suklaakirjasta. Kirsikoita ei saanut tuoreena, joten teimme sitten vadelmasorbettia kirsikkasorbetin tilalle :)

Kirsikkasorbetti

kirsikoita       500 g
sokeria          200 g
sitruunaa        1 kpl
kirch-kirsikkaviinaa  2 ruokalusikallista
vettä tarpeen mukaan
kananmuna     1 munanvalkuaista
minttua            1 nippu

Suklaa Browniet
rasvaa uunipannulle
150 g kirsikoita (tuoreita tai säilöttyjä)
300 g  tummaa suklaata
8 munaa
250 g pehmeää voita
150 g (n. 1  ¾ dl) sokeria
150 g (n. 2 ½ dl ) vehnäjauhoja
150g (n. 2 ½ dl) malteleita, jauhettuna
2 tl  leivinjauhetta
kirsikoita koristeluun!
Lisäksi tein vielä kastikkeen tarjoiluastian pohjalle, jotta saisin lisää näyttävyyttä.
Kastikkeeseen laitoin tuoretta minttua, kirsikoista sokerilientä, vanilliinisokeria ja hiukan kermaa.


Ja loppu tulos näytti tältä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti