Työharjoittelussa ollessani ohjaajani pyysi minua suunnittelemaan
kevytlounaan tai niin sanotun lounassalaatin.
Niinpä etsiskelin netistä hyviä ohjeita ja päädyin filotaikinanyytteihin.
Ohjetta muokkasin aika rajullakin kädellä, mutta lopputuloksesta tuli hyvä.
Ohje:
400 g kanan rintafileitä (ei marinoituja)
1 pkt (n. 18 kpl) filotaikinalevyjä
1 pieni kesäkurpitsa
1 paketti feta-juustoa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
currya
chilijauheseosta
rouhittua mustapippuria
suolaa
hunajaa
viikunabalsamicoa koristeluun
Ota filotaikinapaketti sulamaan hyvissä ajoin. Paista kanan rintafileet. Kuutioi sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Pilko kesäkurpitsa kuutioiksi. Freesaa sipulit pannulla. Lisää kesäkurpitsakuutiot. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Pilko kanan rintafileet ja feta kuutioiksi. Lisää näiden joukkoon sipuli-kesäkurpitsaseos. Mausta koko täyte currylla, chilijauheseoksella ja muilla mausteilla halutun mausteiseksi.
Avaa filotaikinapaketti. Taita filotaikina levy puoliksi, niin että nyyttiin tulee 2 levyä taikinaa. laita levyjen päälle kourallinen täytettä ja sulje nyytti tarvittaessa veden kanssa.
Paista uunissa n. 200 asteessa 10-15 min. kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.
Lisäkkeenä kuvassa on curryriisiä ja salaattia.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti