Pääsiäistä sitä taas vietellään :)
Pääsiäisen kunniaksi päätin väsätä kotona tällaisen
mango-persikka-rahkahyydykekakun.
Ohje:
Pohja:
180 g gluteenittomia digestive-keksejä
150 g voita
2 dl vispikermaa
500g rahkaa
2,5 dl mangososetta
1 prk persikoita ( n.400g)
sokeria
vanilliinisokeria
appelsiininkuorta raastettuna
appelsiininkuorta raastettuna
2 rkl vettä
8 kpl liivatelehtiä
Kuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl mangososetta
2 rkl appelsiinimarmeladia
vanilliinisokeria
Koristeeksi:
valkosuklaata
pieniä pääsiäissuklaamunia
vihreää marsipaania
Murskaa keksit murumaiseksi seokseksi. Sulata voi ja lisää keksi-seoksen joukkoon. Laita seos kakkuvuoan pohjalle( itse käytän irtopohjavuokia ). Laita pohja kovettumaan jääkaappiin.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Pilko persikat pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka, mangosose ja persikkakuutiot. Lisää sokeria oman mielen mukaan. Raasta appelsiinista kuorta rahkaseokseen ja lisää vielä kermavaahto. Kiehauta vesi ja lisää lionneet liivatteet yksi kerrallaan vateen. Kaada sulaneet liivatteet rahkaseokseen nauhana, koko ajan rahkaseosta sekoittaen.
Kaada valmis massa kakkuvuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja laita se sitten hyytyneen kakun päälle.
Koristele kakku vielä raastetulla valkosuklaalla ja pienillä pääsiäismunilla.
Lopuksi kaulitse marsipaanista liuskia, taiteile siitä raeruohoa ja laita kakun reunoihin.
Siinäpä olisi sitten valmis kakku :)
Eikä toki tämä leipominen siihen loppunut vaan pitihän minun työpaikallekkin jotain pääsiäiseen liittyvää saada tehdä.
Tein sitten tällaisen suklaa-pullakranssin, jossa on kuorrutteena värjättyä tomusokeria ja pääsiäismunasekoitus-karkkipussista otettuja karkkeja :)
Iloista Pääsiäistä Kaikille! :)

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti